Leverans


Leverans är viktigt för oss på Forshaken. Vi gör vårt bästa för att bearbeta och skicka din order inom en till sex arbetsdagar (måndag-fredag, exklusive helgdagar). Om du har några frågor om din beställning kan du kontakta vår kundtjänst och vi hjälper gärna till. Vi skickar till följande länder: Australien, Österrike, Belgien, Bulgarien, Kanada, Kroatien, Cypern, Tjeckien, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Tyskland, Grekland, Ungern, Island, Irland, Italien, Lettland, Litauen, Luxemburg, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal, Rumänien, Ryssland, Slovakien, Slovenien, Spanien, Sverige, Schweiz, Storbritannien och USA.

Sverige DHL / DSV - Standard leverans Fri Frakt 1-6 arbetsdagar
Danmark DHL / DSV - Standard leverans Fri Frakt 1-6 arbetsdagar
Norge DHL / DSV - Standard leverans Fri Frakt 1-6 arbetsdagar
Finland DHL / DSV - Standard leverans Fri Frakt 1-6 arbetsdagar
Storbritannien DHL - Standard leverans 400 kronor 2-8 arbetsdagar
Frankrike DHL - Standard leverans 300 kronor 2-8 arbetsdagar
Spanien DHL - Standard leverans 300 kronor 2-8 arbetsdagar
Italien DHL - Standard leverans 300 kronor 2-8 arbetsdagar
Tyskland DHL - Standard leverans 300 kronor 2-6 arbetsdagar
Portugal DHL - Standard leverans 300 kronor 2-6 arbetsdagar
USA DHL - Standard leverans 500 kronor 4-12 arbetsdagar
Ryssland DHL - Standard leverans 500 kronor 4-12 arbetsdagar

Viktig information
Våra leveranstider är endast riktlinjer och tar inte hänsyn till eventuella förseningar orsakade av betalningstillstånd och / eller lager tillgänglighet.

Röda dagar 2020
Vi skickar inte order på följande helgdagar:
Nyårsdagen (1 januari)
Långfredagen (14 april)
Annandag Påsk (13 april)
Första Maj (1 Maj)
Kristi himmelfärdsdagen (21 Maj)
Juldag (25 december)

Rea
Observera att under rea kan det ta lite längre tid att behandla din beställning. Vi gör vårt bästa för att skicka din beställning så snart som möjligt.

Försäkring
ForsHaken försäkrar varje transport kommer fram till dig. När varan levereras kan det krävas underskrift. Efter mottaget paket övergår ansvaret till dig. Om du har angett en annan mottagare än dig själv för leveransändamål, accepterar du också att underskrift av tredje part är tillräckligt bevis på leverans och uppfyllelse av Forshaken AB.

Momsrabatt
Kunder som beställer utanför EU kommer att få en momsrabatt på 21% på sin beställning. Detta tillämpas vid kassan när du har angett leveransinformationen.

Tullar, skyldigheter och skatter
Alla internationella beställningar levereras Delivery Duties Unpaid (DDU). Tullar och skatter ingår inte i artikelpriset eller fraktkostnaden. När du gör en internationell beställning, samtycker du till att betala tillämpliga tullar och skatter som tas ut av ditt destinationsland. Tyvärr kan vi inte beräkna dessa avgifter innan din beställning görs och vi kan inte täcka dem för er kunder. Eventuella avgifter tas ut av dig av transportören vid leverans. Vänligen kontakta ditt lokala tullkontor för att avgöra vilka extrakostnader som kommer att vara innan du köper.

Utebliven leverans & leveransförsök
Om vår leverantör inte kan leverera ditt paket kommer de att lämna en avi i din brevlåda. Ni får då hämta ut paketet hos närmaste ombud, alternativt boka upp en ny tid med dem för utkörning.

Spåra ditt paket på DHL:s hemsida. Kolli-id:t får du i ditt leveransbekräftelsemail. https://www.logistics.dhl/se-sv/home/sparning.html

DHL har ingen skyldighet att ringa till kunden för att höra med dem om du är hemma eller på avtalad plats. Dock kan detta ändå förekomma beroende på vem som levererar paketet och om det finns ett telefon nr angivet på fraktsedeln. Vi ber dig kontakta DHL direkt innan du kontaktar oss för assistans gällande ditt paket.

Om du inte är tillgänglig vid kontakttillfället eller själv kontaktar DHL inom fem arbetsdagar, kommer leveransen skickas tillbaka till vårt centrallager. I samband med detta kommer vi makulera din order och återbetala kostnaden för varorna efter avdrag för fraktavgifter tur och retur avgifter samt administrationskostnader för leveransen. Räcker inte den av dig gjorda betalningen kommer vi att debitera dig mellanskillnaden. Totalkostnaden för detta varierar beroende på vikt och volym på din leverans.